Motorrenovering Umeå

LRE trimmar modifierar renoverar motorer. Vi kan hjälpa dig med allt från mindre justeringar, renovering av topplock till kompletta motorer och custom delar och speciallösningar.
Vi är även direktåterförsäljare av CP-Carrillo Cometic, Phormula, Ferrea och Comp Cams! Vi har mycket god kontakt och mångårigt samarbete med dem utan några mellanhänder!

Kontakta oss för mer information om våra produkter och tjänster.

Kompletta Motorer

Behöver du hjälp med skräddarsydd lösning för din bil? Vi fixar det. Allt ifrån ihopmontering av din bottendel till färdiga justerade kompletta motorer.
Vi har erfarenhet av allt från moderna rally och racing motorer till gammla traditionella  stötstängs B20 och V8or.

Topplocksmodifiering/Renovering

Är vår specialitet, där vi kan hjälpa dig med Ventilsätesfräsning/Mira, Ventilstyrningsbyte, K-line montering, Vinkelplaning, Planing, Svetsning, Fjäderbrunnsfräsning, Portning, Ventilslipning, Back-cut, etc.

Maskinbearbetning

Vi utför även maskinbearbetningar och kan vi inte göra det själva så har vi goda samarbetspartners som kan hjälpa oss, med allt från: krysskilsfräsning/dubbelkryssning, blockdeckning/blockplaning, topplaning, insugsfräsning, cylinderborrning, vevaxelslipning, vevaxelriktning, balansering, vevstakshoning, vevstaksriktning, lättning svänghjul, lättning vevaxel, svarvning, lineborrning, linehoning etc.

Motorjustering/Mappning

Vi utför injustering av din motor på din hobbybil, vare sig det är en tävlingsbil eller gatbil. Vi har många års erfarenhet av Edelbrock & Holley förgasare samt insprutningssystem som exempel Gems och Motec. Vi kan även ombesörja motorbromsningar med hjälp av Chassie Dyno hos Sävar Motor och Motor Dyno hos Swedish Racing Motors.

Kamaxel

Vi “designar” de flesta kamaxlarna själva med hjälp av Comp Cams kambiblotek, till volvo motorer andvänder vi oss av GL-Racing kamaxlar. Vill du ha en “egendesignad” kamaxel eller vill du ha råd från Comp Cams så kan vi självklart hjälpa till med det också.

Special/Custom delar.

Behöver du hjälp med något unikt?

Vi kan hjälpa dig att rita upp enklare saker med hjälp av CAD program och med hjälp av 3D skrivare samt goda samarbetspatners fixar vi även en protyp eller färdig produkt.